Argintul , bogatia si Imparatia Cerurilor

Intr-o zi, a venit la casa unui preot batran un om ce iubea foarte mult bogatia, sa ceara cuvant de folos. La un moment dat , omul il provoaca pe parinte la o discutie despre religie si avere. Si il intreba pe batran:
– Parinte ia spune-mi de ce este asa pacat sa am bani multi, cu ce gresesc in fata lui Dumnezeu daca sunt bogat, ca in Evanghelie scrie ca bogatii cu greu vor intra in Imparatia Cerurilor, oare de ce ?
– Parintele il ia de mana si il duce in fata geamului unei ferestre si ii spune:
– Priveste pe geam afara si spune-mi ce vezi? – Pai ce sa vad, raspunse acela, copacii de afara, oamenii care trec pe strada, copii ce se joaca, cerul, si tot ce se gaseste acolo. – Batranul il ia apoi si il duce in fata unei oglizi si ii spune iarasi: – Priveste acum aici si spune-mi ce vezi ! -Cum ce sa vad? Ma vad pe mine normal , daca ma uit in oglinda, ce altceva pot vedea? Multumit, parintele ii raspunse: -Vezi tu , a fost nevoie doar de o foita foarte subtire de argint, pusa pe geam, pentru ca tu sa nu-i mai vezi pe ceilalti oameni, nici cerul, ci sa te vezi doar pe tine…